Please select your home edition
Edition
2024 fill-in (top)

Postma mist opnieuw eindzege Delta Lloyd Regatta

by Delta Lloyd Regatta on 25 May 2014
Pieter-Jan Postma, Finn Sander van der Borch http://www.sandervanderborch.com
De missie van Pieter-Jan Postma bij de Delta Lloyd Regatta is zaterdag opnieuw mislukt. De Fries deed op het water bij Medemblik vergeefs een gooi naar de eindzege in de Finn-klasse. De 19-jarige Duitser Phillip Kasueske besliste het dagen durende gevecht met de Nederlander in zijn voordeel door de medalrace te winnen en Postma achter zich te laten in het eindklassement.

,,Hij was net iets handiger'

,,Het is niet anders’’, legde Postma zich een tijdje later neer bij de verloren strijd. Hij had zo graag zijn naam op de erelijst van het prestigieuze zeilevenement willen hebben. Het verschil in de slotrace was klein. ,,We hebben de hele week mooie duels uitgevochten, maar hij was net iets handiger’’, zei de nummer vier de Olympische Spelen in Londen over de winnaar. ,,Het is weer net niet. Kennelijk mag ik hier niet winnen.’’

Voor Postma was het zijn derde tweede plaats bij de Delta Lloyd Regatta. Net als vorig begon hij zaterdag als klassementsleider aan de medalrace. Kasueske had echter evenveel punten. ,,Ik moest hem voorblijven. Het eerste kwartier na de finish heb ik even stevig gebaald op het water. De optelsom van deze week is echter goed’’, zei de ambassadeur van de Delta Lloyd Regatta, die zich maandag weer bij Team Brunel meldt.

Op naar Brunel

Postma krijgt binnen twee weken te horen of hij later dit jaar met de Brunel aan de Volvo Ocean Race mag deelnemen. ,,Ik kijk ernaar uit. Omschakelen is niet lastig. Dat gaat heel snel.’’

In de Nacra 17 ging de zege naar de Fransen Billy Besson en Marie Riou. Renée Groeneveld en Steven Krol eindigden in de medalrace als achtste. In het eindklassement werden ze negende.

Laatste uitslagen Delta Lloyd Regatta, eindstanden.

Finn: 1. Phillip Kasueske (Dui) 14, 2. Pieter-Jan Postma (Ned) 16, 3. Jake Lilly (Aus) 24, 4. Hein van Egmond (Ned) 36, 6. Tobias Kirschbaum (Ned) 41, 7. Bas de Waal (Ned) 55, 8. Joos Bos (Ned) 69, 9. Michel Miltenburg (Ned) 71.

Nacra 17: 1. Billy Besson/Marie Riou (Fra) 44, 2. Franck Cammas/Sophie de Turckheim (Fra) 53, 3. Darren Bundoch/Niki Curtis (Aus) 64, 9. Renée Groeneveld/Steven Krol (Ned) 101.

470 mannen: 1. Asenathi Jim/Roger Hudson (ZAf) 27, 2. Luke Patience/Elliot Willis (GBr) 28, 3. Hugo Feydit/CharlieAgenau (Fra) 31.

Skud 18: 1. Alexandra Rickham/Niki Birrel (GBr) 12, 2. Marco Gualandris/Paolo Bergamaschi (Ita) 15, 3. Vera Voorbach/Jan Rein van Esseveld (Ned) 25, 5. Rolf Schrama/Sandra Nap (Ned) 34, 6. Akko van der Veen/Liza Elburg (Ned) 41.