Please select your home edition
Edition
T Clewring One Design

New York to Barcelona 2014 - DIA 14- La Història Del Vencedor

by Open Sports Management on 16 Jun 2014
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 © B.Stichelbaut / Sea&Co
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 - Una multitud es va reunir a les Rambles i a la plaça del Portal de la Pau aquesta nit per rebre Pepe Ribes i Ryan Breymaier com a guanyadors de la primera IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race.

El duo hispà-nord-americà va guanyar la regata amb un temps de 14 dies, 2 hores, 44 minuts i 30 segons. No obstant això, en vista del seu cansament i dels implacables esdeveniments que es van desplegar davant d'ells durant l'última quinzena, hom podria portar-se la impressió que han estat al mar competint sense parar durant un mes o més.

'Ha estat un treball dur, perquè hem estat arreglant un munt de coses, en comptes de només navegar', admet Ribes. 'Com menys temps tens per dedicar-li a navegar, més estressant és'.

Breymaier hi estava d'acord: 'Quan empenys una màquina, a la màquina no sempre li agrada. No vam tenir cap problema greu, no va haver-hi moltes coses que ens aturessin: alguns problemes en el sistema informàtic i que vam destruir la pala del sistema del tanc d'aigua de llast, la qual cosa va afectar la nostra velocitat'.


I va haver-hi drama de principi a fi. Un dels moments més colpidors va ser en l'últim dia de l'Hugo Boss al mar, mentre s'aproximava a Barcelona, quan van ser literalment nocats per una monstruosa ratxa de vent.

Com Ribes ho va descriure: 'Avui va ser el primer dia que vaig veure el pal d'un IMOCA 60 sota l'aigua! Va venir un núvol que pensàvem que només portava aigua. Però no, eren 50 nusos i el vaixell tenia tot el tanc de llast ple i la quilla totalment inclinada i simplement va virar accidentalment i va bolcar. El pal va estar en l'aigua durant tres minuts. En aquell moment estàvem carregant bateries. El motor va començar a cremar… Podríem haver mort fins i tot sense motor ni bateria… No res, així que vam tenir sort'.

I aquest va ser només un dels seus dies dolents.

Igualment dures van ser les severes condicions que van experimentar mentre volaven creuant l'estret de Gibraltar. 'L'Estret sempre és difícil, perquè has de fer un enorme esforç durant 10 milles i saps que en l'altra part hi ha només 10 nusos', va continuar Ribes. 'Aquest vaixell amb 45 nusos és difícil de virar, és difícil de governar i véns de 13 dies en què ja has tingut la pressió damunt i estàs molt cansat. Després tens un altre dia més en què no pots dormir en tot el dia'.

L'Hugo Boss va recollir el testimoni de líder després que el Safran es veiés forçat a retirar-se quan el seu patró Marc Guillemot es va llastimar en l'acostament a l'Estret.

'Van navegar d'una forma brillant a través de l'Atlàntic', va admetre Ribes sobre el seu astut oponent francès. 'No sé quina informació meteorològica rebien, però anaven per llocs que per a mi haguera sigut impossible. És una pena que Marc es fes mal, perquè ho estaven fent molt bé. Però nosaltres també estàvem preparats per lluitar'.


Breymaier va coincidir a apuntar que Guillemot ha estat els últims vuit anys navegant en el Safran, mentre que Ribes i ell només havien estat dues setmanes a bord i mai sols abans de la sortida de la regata a Nova York. I això va ser molt després de tot el treball que havien desplegat per aconseguir que el vaixell estigués en la línia de sortida després del seu trencament de pal en el transport als EUA. Donades totes aquestes circumstàncies, va dir Breymaier, haurien estat encantats fins i tot acabant segons.

A més, durant els últims 10 dies l'Hugo Boss ha sentit l'alè de Guillermo Altadill i José Muñoz a bord del Team Neutrogena al clatell. No obstant això, Ribes va dir que els havien ignorat. 'No mirava enrere per veure el que ell feia. Li vaig dir a Ryan ‘podem guanyar, però si Guillermo va a la dreta, nosaltres no podem anar a la dreta, hem de cenyir-nos al nostre pla com hem fet fins aquí’. Així que no el vam cobrir'.

Per a Breymaier la IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race ha estat un altre graó cap a la seva pròpia campanya nord-americana d'IMOCA amb l'objectiu de competir en el Campionat del Món Ocean Masters i la Vendée Globe 2016. 'L'Ocean Masters és genial. Aquest ha estat un esdeveniment molt ben organitzat. Ha estat sens dubte un pas en la bona direcció. Com més vegades vagi la classe IMOCA a llocs com la ciutat de Nova York, més interès hi haurà, i més gran es farà i atraurà millors patrocinadors que vindran a tots els esdeveniments i el convertiran en un autèntic circuit'.

De la mateixa manera que Breymaier gaudia de reunir-se amb la seva esposa Nicola i la seva família, per a Ribes també era igual: 'Què vull fer demà? Vull portar el meu fill Pepe a escola al matí'. Això li va fer guanyar una altra ronda d'aplaudiments.

Cronologia de l'Hugo Boss

8 Maig 2014 - L'Hugo Boss trenca el pal durant el trasllat del vaixell cap a la línia de sortida. El seu pal es va trencar en dos trossos, però la seva tripulació va poder recuperar totes les parts

11-26 de Maig - El vaixell arriba a Newport, on Hall Spars repara el pal.

28 Maig – L'Hugo Boss arriba finalment a North Cove Marina a Nova York, cinc dies abans de la sortida

29 Maig – L'Hugo Boss guanya còmodament l'Hugo Boss Watches Manhattan Charity Race, amb una tripulació de famosos, incloent-hi Jimmy Graham, jugador dels New Orleans Saints de la NFL.

1 Juny – Sortida de la regata: L'Hugo Boss navega a prop de Governor's Island per sortir del port de Nova York liderant, però aviat cedeix el primer lloc al Safran.

5 Juny, 05:30 UTC- L'Hugo Boss recorre 446,55 milles en un període de 24 hores, fent una mitjana de 18,6 nusos de velocitat. És el rècord de la regata.

6 Juny - Passa per l'extrem est de la porta de seguretat en segona posició, 28 milles darrere del Safran.

7-8 Juny – Comença el match race amb el Neutrogena a l'oest de les Açores i durarà fins al final de la regata. L'Hugo Boss cau temporalment al tercer lloc, per darrere del Neutrogena.

11 Juny – Havent estat 82 milles per darrere del Safran el 9 de juny, l'Hugo Boss s'apropa a 15 milles del capdavanter, entrant en una calma enfront de la costa portuguesa.

12 Juny – Pren el lideratge de la regata arribant a l'estret de Gibraltar, després de la retirada del Safran.

13-14 Juny – Molt poc vent per la costa espanyola

15 Juny – Colpejat per una ratxa de 45 nusos. Acaba a les 20:54:30

Naiad/Oracle SupplierWildwind 2016 660x82InSunSport - NZ

Related Articles

Brewin Dolphin Commodores' Cup - French victorious on 10th anniversary
As a result, yesterday's scores stand, with France Blue claiming victory in Brewin Dolphin Commodores' Cup on 160 points 2016 Brewin Dolphin Commodores' Cup - As a result, yesterday's scores stand, with France Blue claiming victory in this Brewin Dolphin Commodores' Cup on 160 points, 35.5 ahead of Flanders North Sea. The first timers from Israel were fifth overall, beating both British teams and the Celtic team.
Posted today at 6:24 am
Thousands watch as Alinghi give a masterclass in Hamburg
Hamburg lived up to its reputation for delivering edge of the seat Stadium Racing today 2016 Extreme Sailing Series - Hamburg lived up to its reputation for delivering edge of the seat Stadium Racing today as it played host to some of the most exciting action of the 2016 Extreme Sailing Series™ so far. Series stalwarts Alinghi were untouchable taking victory in six of the day’s seven races and edging ever closer to the top of the Act leaderboard with one day of racing left.
Posted today at 3:41 am
Millennium Cup- Largest fleet this century expected for 2017 regatta
A torrent of early entries to the NZ Millennium Cup 2017 signal the largest fleet may race since the turn of the century Six months out from the commencement of the NZ Millennium Cup 2017 and momentum is building faster than recent years with a series of rapid-fire early entries from Janice of Wyoming, Steinlager 2, Tawera and Antaeus. Commentators speculate this is due to unprecedented media interest in 2016’s regatta and a growing appreciation of combining racing, cruising and refit work on NZ’s shores.
Posted today at 2:48 am
CYCA Land Rover Gold Coast Race - Scallywag retires after ram explodes
The supermaxi Scallywag has retired from the 2016 Land Rover Sydney Gold Coast Yacht Race after a keel ram exploded David Witt, the skipper of Seng Huang Lee’s Scallywag, reported this morning the super maxi had retired from the 2016 Land Rover Sydney Gold Coast Yacht Race after a keel ram exploded on the super maxi as they were sailing near Smoky Cape shortly after 9am. All crew members are safe and well.
Posted today at 1:00 am
Extreme Sailing Series – Oman braced for final day epic with Alinghi
The Swiss team had an outstanding day posting six outright wins but Morgan and his Oman Air crew were never far behind. The Swiss team had an outstanding day posting six outright wins in seven races but Morgan Larson and his Oman Air crew were never far behind, finishing every single race on the podium with five second places and two thirds.
Posted on 30 Jul
British entries on podium as Clipper Race returns after 11 months
UK entries triumphed to take all three podium places in the toughest edition yet of the longest ocean race on the planet Thousands of spectators lined the River Thames and packed St Katharine Docks to welcome home over 250 crew, representing 44 different nationalities, many of whom have been at sea for eleven months racing between six continents in the only challenge of its kind for amateur sailors.
Posted on 30 Jul
CYCA Land Rover Gold Coast Race - Start video from Boatsontv
Geoff Waller of Boatsontv was on the water to capture the start of the CYCA land Rover Gold Coast Race Geoff Waller of Boatsontv was on the water to capture the start of the CYCA land Rover Gold Coast Race, which is used as a feeder for the race fleets to the popular Queensland winter regattas such as Hamilton Island Race Week. He also talks with Scallywag skipper David Witt a few days before the start of the winter classic.
Posted on 30 Jul
South Australians early casualties of Land Rover Sydney GC Yacht Race
The two entries representing South Australia in the 2016 Land Rover Sydney Gold Coast Yacht Race became early casualties The two entries representing South Australia in the 2016 Land Rover Sydney Gold Coast Yacht Race became early casualties after both sustained bow damage in separate incidents, joining a NSW yacht that was involved in one of those incidents, all three within the first half hour of the race.
Posted on 30 Jul
LMAX Exchange wins the Clipper 2015-16 Round the World Yacht Race
LMAX Exchange was confirmed last night as winner of Clipper 2015-16 Round the World Yacht Race. LMAX Exchange, skippered by Frenchman Olivier Cardin, was confirmed last night as winner of the tenth edition of the world’s longest ocean race, the Clipper 2015-16 Round the World Yacht Race.
Posted on 30 Jul
CYCA Land Rover Gold Coast Race - Images of supermaxi Scallywag
Sydney photographer Michael Chittenden filed this gallery of images from the start. The supermaxi Scallywag made her ocean racing debut in the CYCA Land Rover Gold Coast Race which got underway on Sydney harbour on Saturday afternoon. After a tight start the David Witt skippered supermaxi settled into her work and began the chase with her long standing rival, Wild Oats XI.
Posted on 30 Jul