Please select your home edition
Edition
Southern Spars

New York to Barcelona 2014 - DIA 14- La Història Del Vencedor

by Open Sports Management on 16 Jun 2014
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 © B.Stichelbaut / Sea&Co
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 - Una multitud es va reunir a les Rambles i a la plaça del Portal de la Pau aquesta nit per rebre Pepe Ribes i Ryan Breymaier com a guanyadors de la primera IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race.

El duo hispà-nord-americà va guanyar la regata amb un temps de 14 dies, 2 hores, 44 minuts i 30 segons. No obstant això, en vista del seu cansament i dels implacables esdeveniments que es van desplegar davant d'ells durant l'última quinzena, hom podria portar-se la impressió que han estat al mar competint sense parar durant un mes o més.

'Ha estat un treball dur, perquè hem estat arreglant un munt de coses, en comptes de només navegar', admet Ribes. 'Com menys temps tens per dedicar-li a navegar, més estressant és'.

Breymaier hi estava d'acord: 'Quan empenys una màquina, a la màquina no sempre li agrada. No vam tenir cap problema greu, no va haver-hi moltes coses que ens aturessin: alguns problemes en el sistema informàtic i que vam destruir la pala del sistema del tanc d'aigua de llast, la qual cosa va afectar la nostra velocitat'.


I va haver-hi drama de principi a fi. Un dels moments més colpidors va ser en l'últim dia de l'Hugo Boss al mar, mentre s'aproximava a Barcelona, quan van ser literalment nocats per una monstruosa ratxa de vent.

Com Ribes ho va descriure: 'Avui va ser el primer dia que vaig veure el pal d'un IMOCA 60 sota l'aigua! Va venir un núvol que pensàvem que només portava aigua. Però no, eren 50 nusos i el vaixell tenia tot el tanc de llast ple i la quilla totalment inclinada i simplement va virar accidentalment i va bolcar. El pal va estar en l'aigua durant tres minuts. En aquell moment estàvem carregant bateries. El motor va començar a cremar… Podríem haver mort fins i tot sense motor ni bateria… No res, així que vam tenir sort'.

I aquest va ser només un dels seus dies dolents.

Igualment dures van ser les severes condicions que van experimentar mentre volaven creuant l'estret de Gibraltar. 'L'Estret sempre és difícil, perquè has de fer un enorme esforç durant 10 milles i saps que en l'altra part hi ha només 10 nusos', va continuar Ribes. 'Aquest vaixell amb 45 nusos és difícil de virar, és difícil de governar i véns de 13 dies en què ja has tingut la pressió damunt i estàs molt cansat. Després tens un altre dia més en què no pots dormir en tot el dia'.

L'Hugo Boss va recollir el testimoni de líder després que el Safran es veiés forçat a retirar-se quan el seu patró Marc Guillemot es va llastimar en l'acostament a l'Estret.

'Van navegar d'una forma brillant a través de l'Atlàntic', va admetre Ribes sobre el seu astut oponent francès. 'No sé quina informació meteorològica rebien, però anaven per llocs que per a mi haguera sigut impossible. És una pena que Marc es fes mal, perquè ho estaven fent molt bé. Però nosaltres també estàvem preparats per lluitar'.


Breymaier va coincidir a apuntar que Guillemot ha estat els últims vuit anys navegant en el Safran, mentre que Ribes i ell només havien estat dues setmanes a bord i mai sols abans de la sortida de la regata a Nova York. I això va ser molt després de tot el treball que havien desplegat per aconseguir que el vaixell estigués en la línia de sortida després del seu trencament de pal en el transport als EUA. Donades totes aquestes circumstàncies, va dir Breymaier, haurien estat encantats fins i tot acabant segons.

A més, durant els últims 10 dies l'Hugo Boss ha sentit l'alè de Guillermo Altadill i José Muñoz a bord del Team Neutrogena al clatell. No obstant això, Ribes va dir que els havien ignorat. 'No mirava enrere per veure el que ell feia. Li vaig dir a Ryan ‘podem guanyar, però si Guillermo va a la dreta, nosaltres no podem anar a la dreta, hem de cenyir-nos al nostre pla com hem fet fins aquí’. Així que no el vam cobrir'.

Per a Breymaier la IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race ha estat un altre graó cap a la seva pròpia campanya nord-americana d'IMOCA amb l'objectiu de competir en el Campionat del Món Ocean Masters i la Vendée Globe 2016. 'L'Ocean Masters és genial. Aquest ha estat un esdeveniment molt ben organitzat. Ha estat sens dubte un pas en la bona direcció. Com més vegades vagi la classe IMOCA a llocs com la ciutat de Nova York, més interès hi haurà, i més gran es farà i atraurà millors patrocinadors que vindran a tots els esdeveniments i el convertiran en un autèntic circuit'.

De la mateixa manera que Breymaier gaudia de reunir-se amb la seva esposa Nicola i la seva família, per a Ribes també era igual: 'Què vull fer demà? Vull portar el meu fill Pepe a escola al matí'. Això li va fer guanyar una altra ronda d'aplaudiments.

Cronologia de l'Hugo Boss

8 Maig 2014 - L'Hugo Boss trenca el pal durant el trasllat del vaixell cap a la línia de sortida. El seu pal es va trencar en dos trossos, però la seva tripulació va poder recuperar totes les parts

11-26 de Maig - El vaixell arriba a Newport, on Hall Spars repara el pal.

28 Maig – L'Hugo Boss arriba finalment a North Cove Marina a Nova York, cinc dies abans de la sortida

29 Maig – L'Hugo Boss guanya còmodament l'Hugo Boss Watches Manhattan Charity Race, amb una tripulació de famosos, incloent-hi Jimmy Graham, jugador dels New Orleans Saints de la NFL.

1 Juny – Sortida de la regata: L'Hugo Boss navega a prop de Governor's Island per sortir del port de Nova York liderant, però aviat cedeix el primer lloc al Safran.

5 Juny, 05:30 UTC- L'Hugo Boss recorre 446,55 milles en un període de 24 hores, fent una mitjana de 18,6 nusos de velocitat. És el rècord de la regata.

6 Juny - Passa per l'extrem est de la porta de seguretat en segona posició, 28 milles darrere del Safran.

7-8 Juny – Comença el match race amb el Neutrogena a l'oest de les Açores i durarà fins al final de la regata. L'Hugo Boss cau temporalment al tercer lloc, per darrere del Neutrogena.

11 Juny – Havent estat 82 milles per darrere del Safran el 9 de juny, l'Hugo Boss s'apropa a 15 milles del capdavanter, entrant en una calma enfront de la costa portuguesa.

12 Juny – Pren el lideratge de la regata arribant a l'estret de Gibraltar, després de la retirada del Safran.

13-14 Juny – Molt poc vent per la costa espanyola

15 Juny – Colpejat per una ratxa de 45 nusos. Acaba a les 20:54:30

upffront 660x82Bakewell-White Yacht DesignT Clewring AC72

Related Articles

Clipper Round the World Yacht Race - Changing lives through sailing
The race experience itself is a test, but what difference does it make when you get home? The race experience itself is a test, but what difference does it make when you get home? Over the last 20 years the Clipper Race and our crew have worked with many different charities, be it one close to the heart of an individual taking part in the race, or one that has been made an Official Race Charity for a particular race edition.
Posted today at 7:15 am
Advance preparations underway for Quantum Key West Race Week
The Storm Trysail Club has flip flops on the ground in Key West, the southernmost point of the continental U.S. The Storm Trysail Club has flip flops on the ground in Key West, the southernmost point of the continental U.S., and advance preparations are underway for the 30th anniversary Quantum Key West Race Week, scheduled January 15-20, 2017.
Posted today at 4:20 am
A Vendée Globe of all the extremes
In addition to different career paths, the geographical origins of the sailors are very different this time around. In addition to different career paths, the geographical origins of the sailors are very different this time around.
Posted on 27 Oct
Black Baza outwits bigger boats at the China Cup International Regatta
Anthony Root’s Ker 42 custom footer outsmarted her larger competition in the extremely light and patchy breezes Anthony Root’s Ker 42 custom footer outsmarted her larger competition in the extremely light and patchy breezes and managed to pick a way through the wind holes to take the winner’s gun ahead of the bigger boats.
Posted on 27 Oct
Maltese success in the Rolex Middle Sea Race
With the ultimate prize going to Italy, this year’s success is defined by some impressive class wins With the ultimate prize going to Italy, this year’s success is defined by some impressive class wins and then of course the all-important bragging rights within the local fleet.
Posted on 27 Oct
The Countdown on to the 33rd Pineapple Cup – Montego Bay Race
In 100 days you could be sailing out of Biscayne Bay and heading out towards the Gulf Stream with the competitors' fleet Have you planned your 2017 Winter Escape yet? In just 100 days, you could be sailing out of Biscayne Bay and heading out towards the Gulf Stream with the fleet of competitors in the 33rd edition
Posted on 27 Oct
Top Chinese solo sailor missing on record attempt to cross Pacific
Top Chinese solo sailor Guo Chuan has gone missing while trying to break the record for crossing the Pacific alone The first Chinese sailor to sail single handed around the world alone, Guo Chuan has gone missing while trying to break the record for crossing the Pacific alone. He was a few days into a voyage from San Francisco to Shanghai sailing alone on a large transoceanic trimaran.
Posted on 27 Oct
Exit interview with Josh Adams, US Sailing's Olympic boss, part one
I caught up with Josh Adams, Managing Director of U.S. Olympic Sailing at US Sailing, for a two-part job-exit interview. While the USA is a historically strong sailing nation, the team suffered a medal-ceremony shutout at the London 2012 Olympics. A planned leadership change transpired and Josh Adams was named Managing Director of U.S. Olympic Sailing. Unfortunately, the job requires constant travel, which doesn’t mix with raising kids and Adams recently resigned. I talked with him for a two-part job-exit interview.
Posted on 26 Oct
Vendée Globe – Master of the School of Hard Knocks
Jérémie Beyou ranks as one of the favourites to win this eighth edition. His two last attempts ended in early abandons. Triumphant in the summer's warm up New York – Vendée Transatlantic Race and three times winner of La Solitaire du Figaro, the incredibly competitive solo one design classic stage offshore race which is sailed each summer in 32-foot one design Bénéteau Figaro 2s, Jérémie Beyou on Maître CoQ ranks as one of the favourites to win this eighth edition
Posted on 26 Oct
Rolex Middle Sea Race – Overall winner announced
The Royal Malta Yacht Club announced that Vincenzo Onorato's Cookson 50 Mascalzone Latino is the overall winner This race crew was a mix of Italians and British sailors who have raced all over the world under the Mascalzone Latino banner and with great success.
Posted on 26 Oct