Please select your home edition
Edition
Bakewell-White Yacht Design

New York to Barcelona 2014 - DIA 14- La Història Del Vencedor

by Open Sports Management on 16 Jun 2014
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 © B.Stichelbaut / Sea&Co
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 - Una multitud es va reunir a les Rambles i a la plaça del Portal de la Pau aquesta nit per rebre Pepe Ribes i Ryan Breymaier com a guanyadors de la primera IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race.

El duo hispà-nord-americà va guanyar la regata amb un temps de 14 dies, 2 hores, 44 minuts i 30 segons. No obstant això, en vista del seu cansament i dels implacables esdeveniments que es van desplegar davant d'ells durant l'última quinzena, hom podria portar-se la impressió que han estat al mar competint sense parar durant un mes o més.

'Ha estat un treball dur, perquè hem estat arreglant un munt de coses, en comptes de només navegar', admet Ribes. 'Com menys temps tens per dedicar-li a navegar, més estressant és'.

Breymaier hi estava d'acord: 'Quan empenys una màquina, a la màquina no sempre li agrada. No vam tenir cap problema greu, no va haver-hi moltes coses que ens aturessin: alguns problemes en el sistema informàtic i que vam destruir la pala del sistema del tanc d'aigua de llast, la qual cosa va afectar la nostra velocitat'.


I va haver-hi drama de principi a fi. Un dels moments més colpidors va ser en l'últim dia de l'Hugo Boss al mar, mentre s'aproximava a Barcelona, quan van ser literalment nocats per una monstruosa ratxa de vent.

Com Ribes ho va descriure: 'Avui va ser el primer dia que vaig veure el pal d'un IMOCA 60 sota l'aigua! Va venir un núvol que pensàvem que només portava aigua. Però no, eren 50 nusos i el vaixell tenia tot el tanc de llast ple i la quilla totalment inclinada i simplement va virar accidentalment i va bolcar. El pal va estar en l'aigua durant tres minuts. En aquell moment estàvem carregant bateries. El motor va començar a cremar… Podríem haver mort fins i tot sense motor ni bateria… No res, així que vam tenir sort'.

I aquest va ser només un dels seus dies dolents.

Igualment dures van ser les severes condicions que van experimentar mentre volaven creuant l'estret de Gibraltar. 'L'Estret sempre és difícil, perquè has de fer un enorme esforç durant 10 milles i saps que en l'altra part hi ha només 10 nusos', va continuar Ribes. 'Aquest vaixell amb 45 nusos és difícil de virar, és difícil de governar i véns de 13 dies en què ja has tingut la pressió damunt i estàs molt cansat. Després tens un altre dia més en què no pots dormir en tot el dia'.

L'Hugo Boss va recollir el testimoni de líder després que el Safran es veiés forçat a retirar-se quan el seu patró Marc Guillemot es va llastimar en l'acostament a l'Estret.

'Van navegar d'una forma brillant a través de l'Atlàntic', va admetre Ribes sobre el seu astut oponent francès. 'No sé quina informació meteorològica rebien, però anaven per llocs que per a mi haguera sigut impossible. És una pena que Marc es fes mal, perquè ho estaven fent molt bé. Però nosaltres també estàvem preparats per lluitar'.


Breymaier va coincidir a apuntar que Guillemot ha estat els últims vuit anys navegant en el Safran, mentre que Ribes i ell només havien estat dues setmanes a bord i mai sols abans de la sortida de la regata a Nova York. I això va ser molt després de tot el treball que havien desplegat per aconseguir que el vaixell estigués en la línia de sortida després del seu trencament de pal en el transport als EUA. Donades totes aquestes circumstàncies, va dir Breymaier, haurien estat encantats fins i tot acabant segons.

A més, durant els últims 10 dies l'Hugo Boss ha sentit l'alè de Guillermo Altadill i José Muñoz a bord del Team Neutrogena al clatell. No obstant això, Ribes va dir que els havien ignorat. 'No mirava enrere per veure el que ell feia. Li vaig dir a Ryan ‘podem guanyar, però si Guillermo va a la dreta, nosaltres no podem anar a la dreta, hem de cenyir-nos al nostre pla com hem fet fins aquí’. Així que no el vam cobrir'.

Per a Breymaier la IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race ha estat un altre graó cap a la seva pròpia campanya nord-americana d'IMOCA amb l'objectiu de competir en el Campionat del Món Ocean Masters i la Vendée Globe 2016. 'L'Ocean Masters és genial. Aquest ha estat un esdeveniment molt ben organitzat. Ha estat sens dubte un pas en la bona direcció. Com més vegades vagi la classe IMOCA a llocs com la ciutat de Nova York, més interès hi haurà, i més gran es farà i atraurà millors patrocinadors que vindran a tots els esdeveniments i el convertiran en un autèntic circuit'.

De la mateixa manera que Breymaier gaudia de reunir-se amb la seva esposa Nicola i la seva família, per a Ribes també era igual: 'Què vull fer demà? Vull portar el meu fill Pepe a escola al matí'. Això li va fer guanyar una altra ronda d'aplaudiments.

Cronologia de l'Hugo Boss

8 Maig 2014 - L'Hugo Boss trenca el pal durant el trasllat del vaixell cap a la línia de sortida. El seu pal es va trencar en dos trossos, però la seva tripulació va poder recuperar totes les parts

11-26 de Maig - El vaixell arriba a Newport, on Hall Spars repara el pal.

28 Maig – L'Hugo Boss arriba finalment a North Cove Marina a Nova York, cinc dies abans de la sortida

29 Maig – L'Hugo Boss guanya còmodament l'Hugo Boss Watches Manhattan Charity Race, amb una tripulació de famosos, incloent-hi Jimmy Graham, jugador dels New Orleans Saints de la NFL.

1 Juny – Sortida de la regata: L'Hugo Boss navega a prop de Governor's Island per sortir del port de Nova York liderant, però aviat cedeix el primer lloc al Safran.

5 Juny, 05:30 UTC- L'Hugo Boss recorre 446,55 milles en un període de 24 hores, fent una mitjana de 18,6 nusos de velocitat. És el rècord de la regata.

6 Juny - Passa per l'extrem est de la porta de seguretat en segona posició, 28 milles darrere del Safran.

7-8 Juny – Comença el match race amb el Neutrogena a l'oest de les Açores i durarà fins al final de la regata. L'Hugo Boss cau temporalment al tercer lloc, per darrere del Neutrogena.

11 Juny – Havent estat 82 milles per darrere del Safran el 9 de juny, l'Hugo Boss s'apropa a 15 milles del capdavanter, entrant en una calma enfront de la costa portuguesa.

12 Juny – Pren el lideratge de la regata arribant a l'estret de Gibraltar, després de la retirada del Safran.

13-14 Juny – Molt poc vent per la costa espanyola

15 Juny – Colpejat per una ratxa de 45 nusos. Acaba a les 20:54:30

Naiad/Oracle SupplierInSunSport - NZBakewell-White Yacht Design

Related Articles

Rio 2016 - The Qualification Games - Part 2
Yachting NZ's refusal to nominate in three classes won in the first round of 2016 Olympic Qualification is unprecedented Yachting New Zealand's refusal to nominate in three classes won in the first round of 2016 Olympic Qualification is without precedent. Subject to Appeal, the Kiwis have signaled that they will reject 30% of the positions gained in the ISAF World Sailing Championships in Santander in 2014.
Posted on 22 May
Gladwell's Line - World Sailing changes tack after IOC windshift
Over the past year, we've given the International Sailing Federation (now re-badged as World Sailing) a bit of stick Over the past year, we've given the International Sailing Federation (now re-badged as World Sailing) a bit of stick. Every blow well earned over issues such as the pollution at Rio, the Israeli exclusion abomination plus a few more. But now World Sailing is getting it right.
Posted on 21 May
Rio 2016 - The Qualification Games - Part 1
Antipodean selection shenanigans aside, the Qualification system for the Rio Olympics appears to be achieving its goals Antipodean selection shenanigans aside, the Qualification system for the Rio Olympics appears to be achieving goals set in the Olympic Commission report of 2010. Around 64 countries are expected to be represented in Rio de Janeiro in August. That is a slight increase on Qingdao and Weymouth, but more importantly a full regional qualification system is now in place
Posted on 19 May
Taming the beast-a conversation with Stuart Meurer of Parker Hannifin
While AC72 cats were fast, they difficult to control, so Oracle partnered with Parker Hannifin to innovate a better way. If you watched videos of the AC72s racing in the 34th America’s Cup (2013), you’re familiar with the mind-boggling speeds that are possible when wingsail-powered catamarans switch from displacement sailing to foiling mode. While foiling is fast, there’s no disguising the platform’s inherent instability. Now, Oracle Team USA has teamed up with Parker Hannifin to innovate a better way.
Posted on 18 May
From foiling Moths to Olympic starting lines-a Q&A with Bora Gulari
Bora Gulari’s is representing the USA at the Rio 2016 Olympics in the Nacra 17 class, along with teammate Louisa Chafee. Bora Gulari (USA) has made a strong name for himself within high-performance sailing circles, with wins at the 2009 and 2013 Moth Worlds. In between, he broke the 30-knort barrier and was the 2009 US SAILING Rolex Yachtsman of the Year. His latest challenge is representing the USA at the Rio 2016 Olympics in the Nacra 17 class as skipper, along with his teammate Louisa Chafee.
Posted on 12 May
Concern for Zika at Rio Olympics is now deadly serious
Alphabet soup is one description that has thus far not been used for either Guanabara Bay, Alphabet soup is one description that has thus far not been used for either Guanabara Bay, or the Rio Olympics. Many others have, and they were apt, but things have changed. So here now we have a situation where one man, Associate Professor Amir Attaran, who does have a more than decent string of letters after his name, is bringing nearly as many facts to bear as references at the article's end
Posted on 12 May
Zhik - The brand born of a notion, not its history
here is probably every reason that ocean rhymes with notion. Zhik’s tagline is officially marketed as Made For Water There is probably every reason that ocean rhymes with notion. Zhik’s tagline has been officially marketed as Made For Water, and this is precisely what the company has done for the last eight years before the succinct and apt strapline came from out of R&D and into mainstream visibility.
Posted on 8 May
Shape of next Volvo Ocean Race revealed at Southern Spars - Part 1
Southern Spars has been confirmed as the supplier of spars for the 2017-18 Volvo Ocean Race. In mid-April, Race Director, Jack Lloyd and Stopover Manager Richard Mason outlined the changes expected for the 40,000nm Race during a tour of Southern Spars 10,000sq metre specialist spar construction facility. A total of up to seven boats is expected to enter, but time is running out for the construction of any new boats.
Posted on 3 May
Sailing in the Olympics beyond 2016 - A double Olympic medalist's view
Bruce Kendall takes a look at what he believes Sailing needs to do to survive beyond the 2016 Olympics. Gold and Bronze medalist and multiple world boardsailing/windsurfer champion, Bruce Kendall takes a look at what he believes Sailing needs to do to survive beyond the 2016 Olympics. A key driver is the signalled intention by the International Olympic Committee to select a basket of events that will be contested.
Posted on 29 Apr
From Olympic flag to Olympic Gold and maybe another
The Sydney Olympics was a Sailing double 470 Gold event for Australia. Having won the 420 World Championship in 2000, the feeder class to the 470, while still at school in Australia young Matt Belcher was given the honour of carrying the Olympic flag during the closing ceremony of the Sydney 2000 Olympics.
Posted on 28 Apr