Please select your home edition
Edition
Zhik Isotak Ocean

New York to Barcelona 2014 - DIA 14- La Història Del Vencedor

by Open Sports Management on 16 Jun 2014
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 B.Stichelbaut / Sea&Co
IMOCA Ocean Race Masters New York to Barcelona 2014 - Una multitud es va reunir a les Rambles i a la plaça del Portal de la Pau aquesta nit per rebre Pepe Ribes i Ryan Breymaier com a guanyadors de la primera IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race.

El duo hispà-nord-americà va guanyar la regata amb un temps de 14 dies, 2 hores, 44 minuts i 30 segons. No obstant això, en vista del seu cansament i dels implacables esdeveniments que es van desplegar davant d'ells durant l'última quinzena, hom podria portar-se la impressió que han estat al mar competint sense parar durant un mes o més.

'Ha estat un treball dur, perquè hem estat arreglant un munt de coses, en comptes de només navegar', admet Ribes. 'Com menys temps tens per dedicar-li a navegar, més estressant és'.

Breymaier hi estava d'acord: 'Quan empenys una màquina, a la màquina no sempre li agrada. No vam tenir cap problema greu, no va haver-hi moltes coses que ens aturessin: alguns problemes en el sistema informàtic i que vam destruir la pala del sistema del tanc d'aigua de llast, la qual cosa va afectar la nostra velocitat'.


I va haver-hi drama de principi a fi. Un dels moments més colpidors va ser en l'últim dia de l'Hugo Boss al mar, mentre s'aproximava a Barcelona, quan van ser literalment nocats per una monstruosa ratxa de vent.

Com Ribes ho va descriure: 'Avui va ser el primer dia que vaig veure el pal d'un IMOCA 60 sota l'aigua! Va venir un núvol que pensàvem que només portava aigua. Però no, eren 50 nusos i el vaixell tenia tot el tanc de llast ple i la quilla totalment inclinada i simplement va virar accidentalment i va bolcar. El pal va estar en l'aigua durant tres minuts. En aquell moment estàvem carregant bateries. El motor va començar a cremar… Podríem haver mort fins i tot sense motor ni bateria… No res, així que vam tenir sort'.

I aquest va ser només un dels seus dies dolents.

Igualment dures van ser les severes condicions que van experimentar mentre volaven creuant l'estret de Gibraltar. 'L'Estret sempre és difícil, perquè has de fer un enorme esforç durant 10 milles i saps que en l'altra part hi ha només 10 nusos', va continuar Ribes. 'Aquest vaixell amb 45 nusos és difícil de virar, és difícil de governar i véns de 13 dies en què ja has tingut la pressió damunt i estàs molt cansat. Després tens un altre dia més en què no pots dormir en tot el dia'.

L'Hugo Boss va recollir el testimoni de líder després que el Safran es veiés forçat a retirar-se quan el seu patró Marc Guillemot es va llastimar en l'acostament a l'Estret.

'Van navegar d'una forma brillant a través de l'Atlàntic', va admetre Ribes sobre el seu astut oponent francès. 'No sé quina informació meteorològica rebien, però anaven per llocs que per a mi haguera sigut impossible. És una pena que Marc es fes mal, perquè ho estaven fent molt bé. Però nosaltres també estàvem preparats per lluitar'.


Breymaier va coincidir a apuntar que Guillemot ha estat els últims vuit anys navegant en el Safran, mentre que Ribes i ell només havien estat dues setmanes a bord i mai sols abans de la sortida de la regata a Nova York. I això va ser molt després de tot el treball que havien desplegat per aconseguir que el vaixell estigués en la línia de sortida després del seu trencament de pal en el transport als EUA. Donades totes aquestes circumstàncies, va dir Breymaier, haurien estat encantats fins i tot acabant segons.

A més, durant els últims 10 dies l'Hugo Boss ha sentit l'alè de Guillermo Altadill i José Muñoz a bord del Team Neutrogena al clatell. No obstant això, Ribes va dir que els havien ignorat. 'No mirava enrere per veure el que ell feia. Li vaig dir a Ryan ‘podem guanyar, però si Guillermo va a la dreta, nosaltres no podem anar a la dreta, hem de cenyir-nos al nostre pla com hem fet fins aquí’. Així que no el vam cobrir'.

Per a Breymaier la IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race ha estat un altre graó cap a la seva pròpia campanya nord-americana d'IMOCA amb l'objectiu de competir en el Campionat del Món Ocean Masters i la Vendée Globe 2016. 'L'Ocean Masters és genial. Aquest ha estat un esdeveniment molt ben organitzat. Ha estat sens dubte un pas en la bona direcció. Com més vegades vagi la classe IMOCA a llocs com la ciutat de Nova York, més interès hi haurà, i més gran es farà i atraurà millors patrocinadors que vindran a tots els esdeveniments i el convertiran en un autèntic circuit'.

De la mateixa manera que Breymaier gaudia de reunir-se amb la seva esposa Nicola i la seva família, per a Ribes també era igual: 'Què vull fer demà? Vull portar el meu fill Pepe a escola al matí'. Això li va fer guanyar una altra ronda d'aplaudiments.

Cronologia de l'Hugo Boss

8 Maig 2014 - L'Hugo Boss trenca el pal durant el trasllat del vaixell cap a la línia de sortida. El seu pal es va trencar en dos trossos, però la seva tripulació va poder recuperar totes les parts

11-26 de Maig - El vaixell arriba a Newport, on Hall Spars repara el pal.

28 Maig – L'Hugo Boss arriba finalment a North Cove Marina a Nova York, cinc dies abans de la sortida

29 Maig – L'Hugo Boss guanya còmodament l'Hugo Boss Watches Manhattan Charity Race, amb una tripulació de famosos, incloent-hi Jimmy Graham, jugador dels New Orleans Saints de la NFL.

1 Juny – Sortida de la regata: L'Hugo Boss navega a prop de Governor's Island per sortir del port de Nova York liderant, però aviat cedeix el primer lloc al Safran.

5 Juny, 05:30 UTC- L'Hugo Boss recorre 446,55 milles en un període de 24 hores, fent una mitjana de 18,6 nusos de velocitat. És el rècord de la regata.

6 Juny - Passa per l'extrem est de la porta de seguretat en segona posició, 28 milles darrere del Safran.

7-8 Juny – Comença el match race amb el Neutrogena a l'oest de les Açores i durarà fins al final de la regata. L'Hugo Boss cau temporalment al tercer lloc, per darrere del Neutrogena.

11 Juny – Havent estat 82 milles per darrere del Safran el 9 de juny, l'Hugo Boss s'apropa a 15 milles del capdavanter, entrant en una calma enfront de la costa portuguesa.

12 Juny – Pren el lideratge de la regata arribant a l'estret de Gibraltar, després de la retirada del Safran.

13-14 Juny – Molt poc vent per la costa espanyola

15 Juny – Colpejat per una ratxa de 45 nusos. Acaba a les 20:54:30

Barz Optics - San Juan Worlds Best EyewearProtector - 660 x 82Zhik Yachting 660x82

Related Articles

Australian National Championship – Team Beau Geste comes out on top
There was a great crew, including long time friend and teammate at Oracle and Artemis, David Brooke Gavin Brady, who runs the Beau Geste Team, invite me to be the helmsman for two series down here in Oz. Gavin and I sailed together on AmericaOne in the 2000 America’s Cup and again on Money Penny in 2008.
Posted today at 2:41 pm
St. Thomas International Regatta 2017 - Day 2
Six to eight foot seas off island's east end, gusts blowing to 20 to 25 knots and mix of rain and sun all added to fun. The St. Thomas International Regatta (STIR) proved its reputation as the 'Crown Jewel of Caribbean Yacht Racing' by superbly delivering on its signature mix of round the rocks and round the buoy courses on the event's second day of competition. What's more, six to eight foot seas off the island's east end, gusts blowing to 20 to 25 knots and a mix of rain and sun all added to the fun.
Posted today at 8:45 am
St. Thomas International Regatta - Day 2 action-shots by Dean Barnes
Dean Barnes was on water at St. Thomas International Regatta 2017 and provided this gallery of images from Day 2 action. Photographer Dean Barnes was on water at St. Thomas International Regatta 2017 and provided this gallery of images from Day 2 action.
Posted today at 8:27 am
St. Thomas International Regatta – Day 1 – Wind was the word
Competitors in the Large Offshore Multihull Class especially reveled in the afternoon breeze. These polar-opposite conditions plus the challenge of round the islands rather than strictly buoy racing proved the talk of why some of the best sailors in the Caribbean, U.S., Canada, Australia and New Zealand put STIR on their list of must-do’ regattas each year.
Posted today at 6:36 am
Meet Clipper 2017-18 Race skipper Gaëtan Thomas
This summer Gaëtan Thomas will make history as the first Belgian Skipper to lead a team around the world in Clipper Race This summer Gaëtan Thomas will make history as the first Belgian Skipper to lead a team around the world in the Clipper Race.
Posted today at 5:08 am
Bureau Vallée 2 back in the water in Brittany
The former Banque Populaire VIII aboard which Armel Le Cléac’h won the last Vendée Globe was put back in the water The former Banque Populaire VIII aboard which Armel Le Cléac’h won the last Vendée Globe was put back in the water on Friday in Lorient (Brittany), with her new decoration in the colours of Bureau Vallée.
Posted on 25 Mar
Meet Clipper 2017-18 Race skipper Wendy Tuck
For Wendy ‘Wendo’ Tuck, one race around the world was never going to be enough. For Wendy ‘Wendo’ Tuck, one race around the world was never going to be enough. And as a result, she’s set to make history in the Clipper 2017-18 Race as the first Australian skipper to complete the arduous ocean challenge twice.
Posted on 24 Mar
Round the Rocks kick's off St. Thomas International Regatta
Nearly 60 sleek sailing yachts from Caribbean, U.S., Canada and Europe will race in St. Thomas International Regatta. Nearly 60 sleek sailing yachts from the Caribbean, U.S., Canada and Europe will race in the 44th St. Thomas International Regatta. Set for March 24 to 26, this three-day regatta known as the ‘Crown Jewel of Caribbean Yacht Racing’ will be prefaced by the second Round the Rocks Race on March 23, which features a circumnavigation of the 19-square-mile neighbouring U.S. Virgin Island of St. John.
Posted on 23 Mar
Vendée Globe – A hugely popular event and media success
With 29 skippers setting sail and 10 nations represented, the eighth edition offered a wide range of projects The results show huge increases everywhere: many more people attending the event, unprecedented media coverage and feedback, a record level of international coverage without talking about the very positive race outcome in terms of the rankings.
Posted on 23 Mar
RC44 Championship Tour heads to Lanzarote for final regatta
For 2017 the fleet will return to Europe's southern shores with racing hosted from the new facility, Marina Lanzarote The Calero Marinas have been a regular winter destination for the RC44 fleet over the years having hosted four regattas and three World Championships between 2010 and 2013.
Posted on 23 Mar